2.1.18

Een blik terug & vooruit

We leven in een prestatiemaatschappij waarin we onszelf torenhoge verwachtingen opleggen. We willen steeds meer, steeds beter en spiegelen ons voortdurend aan anderen waarbij sociale media een belangrijke rol spelen. Ik zeg: neen.

Vaarwel Facebook

Dag Facebook, het ligt niet aan jou. We hebben het tweemaal geprobeerd, maar het lukt niet. We zijn uit elkaar gegroeid. Ik heb nood aan 'echte' gesprekken, geen vind-ik-leuks. Ik wil iemands vakantieverhalen horen en niet hun foto's ervan beoordelen. Ik wil gezelschapsspelletjes spelen en discussiëren over spelregels, niet elkaars scores verbeteren met snelle clicks. Daarom heb ik besloten dat onze wegen scheiden. Vaarwel!

Ratrace

Het leven lijkt soms één gigantische wedstrijd waarbij we anderen zien als concurrenten of middelen om zelf 'hogerop' te komen. We verliezen uit het oog wat ons écht gelukkig maakt.
We bekijken met afgunst elkaars idyllische vakantiefoto's en boeken voor onszelf nóg een citytripje want ja, we werken immers toch hard genoeg? We streven naar zoveel mogelijk likes en volgers zodat iedereen kan zien hoe succesvol en gelukkig we zijn.
Facebook of Instagram likes, Youtube views en Twitter of Bloglovin volgers kan je kopen, maar persoonlijke relaties zijn zoveel meer waard.

Vertragen

Zo nu en dan stilstaan bij mijn leven helpt mij om mezelf staande te houden in de immer draaiende mallemolen van onze maatschappij. Ik denk na over wat mij blij maakt, waaraan ik belang hecht of wat ik graag doe zodat ik bewuste keuzes maak en niet de verplichting voel om aan andermans verwachtingen te voldoen. Ik ben wie ik ben: gevoelig, creatief, koppig, eerlijk, impulsief, kritisch, sportief, leergierig, soms zwart-wit en zoveel meer. Maar bovenal ben ik uniek en dat maakt mij bijzonder, net zoals jij!

Ruimte voor mezelf

In 2018 neem ik de ruimte om uit te zoeken wat ik écht graag doe. Ik wil blijven werken aan mezelf en vooral meer genieten van het leven. Dit jaar zet ik mezelf centraal en spendeer ik meer tijd aan wat ik graag doe: lezen, joggen, knutselen, wandelen, haken, fotograferen, koken (poging tot :p), spelen, fietsen, ... en schrijven.
Op Serieus Curieus verzamel ik m'n mijmeringen, creaties en mooie momenten zodat ik er altijd naar kan terugblikken en mezelf herinner aan wat telt.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 1. Ik kan mij helemaal herkennen in deze post. Wat een leuke blog trouwens. De vormgeving is helemaal top ! Als ik het goed voorheb is dit je eerste post ?
  Veel succes! Ik kijk uit naar het vervolg !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had het niet beter kunnen zeggen. Het leven is zoveel meer. Zoek, vind, geniet en lééf! (en schrijf want ik kan er vast nog wat van leren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk ... benieuwd wat het vervolg wordt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O dat zijn fantastische voornemens... Welkom in blogland, ik ben benieuwd naar het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.
Thank you for leaving a comment.