9.1.18

Over geluk & regenbogen

Onlangs zag ik de Franse film 'Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain'. Een hartverwarmend verhaal over Amélie, een verlegen jongedame met een rijke fantasie. Ze geniet van de kleine dingen in het leven zoals steentjes keilen over het water of een taart bakken.

Op een dag vindt ze een roestig doosje waarin een jongetje lang geleden zijn 'schatten' bewaarde. Ze probeert de eigenaar ervan op te sporen en maakt met zichzelf een afspraak. Als de eigenaar positief reageert, zal ze zich de rest van haar leven inspannen voor het geluk van anderen. Zo gezegd, zo gedaan. Op haar eigen, ietwat naïeve manier schiet ze anderen ter hulp. Zelf voelt Amélie zich soms eenzaam, totdat ze verliefd wordt op de mysterieuze Nino én ze haar verlegenheid moet overwinnen voor haar eigen geluk.

Kortom, een mooie, soms bizarre maar grappige 'feel good' film die je erop wijst dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Een aanrader!

Wie de regenboog wilt zien ...

... moet de regen trotseren. Geluk komt immers niet zomaar aanwaaien. Jij bepaalt mede jouw eigen lot. Uiteraard heb je niet alles zelf in de hand, maar jij kiest hoe je reageert op een gebeurtenis.

Dat is niet altijd gemakkelijk, zeker wanneer je de neiging hebt om impulsief te reageren, zoals ik. Dan kan je soms beter eerst even tijd nemen om tot rust te komen en vervolgens besluiten hoe je zult reageren door je af te vragen welke kleine stap jij kan ondernemen zodat je je beter voelt. Hoe anderen zich gedragen kan je niet veranderen, maar er is altijd iets wat je zelf kan doen om de situatie een beetje beter te maken. Een uitdaging voor een ongeduldig persoontje, comme moi. ^^


Het patroon van de regenboog is van Amy Gaines en vind je hier terug.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

  1. Mooi geschreven Myriam! De (piano-)muziek bij Amélie schijnt ook zo mooi te zijn. Ik hou van je regenboog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie spreuk. Ik schreef er laatst ook over. Impulsief ben ik inmiddels niet meer maar de stappen blijf ik zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooie artikel :-). En wat een leuke regenboog.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.
Thank you for leaving a comment.